Øreoperation i Udlandet "Stritører"

Generelt om behandlingen

En operation af stritører/flyveører har til formål at korrigere udstående og fremtrædende ører, så de kommer tilbage ind og tættere på hovedet. Operationen foretages oftest på børn i alderen fra seks til 14 år. Ens ører er næsten fuldt udvoksede som fireårig, og jo hurtigere der foretages et kirurgisk indgreb, jo mindre drilleri og mobning vil barnet opleve.

En øreoperation kan dog også foretages på voksne, og der vil generelt ikke være flere risici forbundet med en operation af ældre patienter.

Vær opmærksom på, at en øreoperation ofte er sygesikrings-dækket efter henvisning fra praktiserende læge.

Proceduren

Øret korrigeres ved operation på ørets bagside. Der lægges et snit bag øret, hvorefter huden på bag- og forside løsnes fra brusken. Derefter omformes øret, så der opnås det bedst mulige kosmetiske resultat. Herefter sys huden sammen på bagsiden af øret, og til sidst anlægges en eller flere suturer (tråde), som går gennem øret og knyttes over små “pøller” for at holde øret på plads i den nye facon.

Efter operationen udstyres man med en hovedforbinding til beskyttelse af ørerne og for at opnå bedre heling. Efter en uges tid erstattes den med plaster. Der findes dog flere forskellige teknikker ved udførelse af operationen.

Bedøvelse

Hvis der er tale om et ungt barn, vil kirurgen måske anbefale fuld bedøvelse, så barnet kan sove under operationen. For ældre børn og voksne foregår operationen normalt i lokalbedøvelse kombineret med noget beroligende medicin. Operationen er under normale omstændigheder ambulant.

Bivirkninger og risiko for komplikationer

Blålige, misfarvede og ømme ører. Hovedpine, hævelser, intens rødmen og følelsesløshed.

Infektion, udpræget ardannelse og risiko for blodansamling som så skal udtømmes. Derudover er der risiko for et dårligt kosmetisk resultat, hvilket kan betyde asymmetriske ører eller ører, som ser kunstige ud. Ørerne kan efter noget tid blive udstående igen, hvorfor endnu en operation vil være nødvendig.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Man kan normalt genoptage skole eller arbejde 5 til 7 dage efter operationen. Det tilrådes først at påbegynde krævende og anstrengende aktiviteter samt kontaktsport efter 1 til 2 måneder.

Behandlingens varighed

1-2 timer.

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram