Brystreduktion for Mænd i Udlandet

Behandlingsinformation

Rigtig mange mænd udvikler kvindelignende bryster, populært kaldet tævepatter. Ved en brystreduktion for mænd fjernes fedt og/eller kirtelvæv fra brysterne og i nogle tilfælde også hud. Resultatet er et fladere og fastere bryst.

Generelt om behandlingen

Gynækomasti er den medicinske betegnelse for mandlig brystudvikling. Det kommer fra græsk og betyder kvinde-lignende bryster.

En amerikansk undersøgelse har vist, at 40-60 % af de amerikanske mænd rammes af gynækomasti. Den kan både ramme kun det ene bryst, men også begge. Selvom man i dag har erfaret, at noget medicin kan sammenkædes med mandlig brystudvikling, så har man dog ikke kendskab til årsagerne herom i hovedparten af tilfældene.

For mænd, som ønsker at gøre noget herved, kan en kirurgisk brystreduktion hjælpe på problemet. Formålet med operationen er at fjerne fedt- og/eller kirtelvæv fra brysterne, og i nogle sjældne tilfælde også overskydende hud. Dette indgreb resulterer i et fladere og fastere bryst samt en flottere mandlig brystkontur. Er brystvorten stor, kan denne også mindskes ved samme operation.

Egnethed

Den bedste kandidat til mandlig kirurgisk brystreduktion er en sund, normalvægtig eller let overvægtig mand i hvilken som helst alder, som har elastisk hud og som desuden er psykisk stabil.

Proceduren

Hvis overskydende kirtelvæv er den primære årsag til brystudviklingen, så vil man bortskære dette med en skalpel. Fjernelsen vil enten foretages alene eller i forbindelse med en fedtsugning. Under normal procedure vil snittet lægges et ikke iøjenfaldende sted, enten under armen eller i kanten af areola (det mørke område rundt omkring brystvorten). Gennem dette snit vil kirurgen så fjerne overskydende kirtelvæv, fedt og hud.

Som hovedregel kan man sige, at jo mere fedt- og kirtelvæv der skal fjernes, jo større vil snittet være og desto større vil arret blive. I tilfælde af, at man bruger fedtsugning til at fjerne overskydende fedt, vil kanylen oftest indsættes gennem det allerede eksisterende snit.

I det tilfælde, at patientens brystudvikling fortrinsvis består af overskydende fedtvæv, vil kirurgen fortrække brug af fedtsugning. Her vil lægen indsætte en kanyle, som er fastgjort til en vakuumpumpe, gennem et snit enten langs kanten af areola eller under armen. Kanylen skubbes herefter frem og tilbage igennem fedtlaget for at frigøre fedtcellerne for til sidst at suge dem ud.

I sjældne tilfælde, hvor store mængder af fedt- eller kirtelvæv skal fjernes, vil huden efter operation måske ikke tilpasse sig den nye mindre brystkontur, hvorfor det så vil være nødvendigt at bortskære overskydende hud.

Bedøvelse

Operationen kan enten udføres i lokal bedøvelse med noget beroligende medicin eller i fuld bedøvelse. Indgrebet foretages oftest ambulant, men indlæggelse vil i sjældne tilfælde blive anbefalet.

Bivirkninger og risiko for komplikationer

Midlertidig utilpashed, blodudtrædninger (blå mærker), følelsesløshed i brysterne, ømhed og brændende fornemmelser.

Væsketab eller væskeansamlinger. Friktions-forbrændinger eller andre skader på hud eller nerver. Dårligt kosmetisk resultat – ujævn overflade eller asymmetri i brysterne eller brystvorterne. Pigmentforandringer i brystområdet. Hvis overskydende hud også skal fjernes, vil der endvidere være risiko for store og grimme ar.

Der er risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger. Ingen form for kirurgi er risikofri, men meget alvorlige komplikationer indtræffer dog meget sjældent.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages efter 3-7 dage. Anstrengende aktiviteter og sport kan normalt påbegyndes efter 2-3 uger. Blodudtrædninger og hævelser vil normalt forvinde helt efter 3 til 6 måneder.

Behandlingens varighed

1-2 timer eller mere alt efter karakter og omfang.

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram