Hårtransplantation i Udlandet

FUE er den nyeste teknik inden for hårtransplantation. Her skæres ikke en hud strimmel ud, men de follikulære enheder tages ud fra donorområdet enkeltvis, hvorefter de plantes enkeltvis. Metoden er den mest tidskrævende og derfor den dyreste.

Generelt om hårtransplantation

En kirurgisk hårtransplantation vil sige, at man tager hår fra en sted på hovedet og placerer dem et andet sted. Typisk tager man donor hårene fra nakken eller siderne, hvor man typisk har mange hår, og hvor et ar let vil kunne skjules.

På grund af den betydningsfulde kirurgiske fremgang med forbedrede resultater, er interessen for hårtransplantation tiltaget væsentligt i løbet af det sidste årti.

Kort fortalt skyldes mandligt hårtab en lokal øget følsomhed over for det mandlige kønshormon testosteron, som dannes i øgede mængder af alle under og efter puberteten. Dette kønshormon omdannes af et enzym (5-alfa reduktase type II) i hårbunden til et andet stof – nemlig dihydrotestosteron (DHT). En øget tilstedeværelse af netop DHT bevirker på sigt, at håret bliver tyndt, uden pigment, langsomtvoksende og til sidst ophører helt med at vokse.

Når man taler om hårtransplantation, så er forekomsten af donorhår en afgørende faktor – det vil sige donor hår fra eget hoved.

Håret hentes fra nakken og evt. fra siderne. Her falder håret nemligt sjældent af, da “5-alfa reduktase type II”-enzymet netop ikke er til stede i disse områder og derfor ikke kan omdanne kønshormonet til DHT.

Det gode ved hårtransplantation er derfor også, at når først de nye hår er plantet, så vil disse ikke falde af igen.

Om hårtransplantation, FUE-teknik (FOX etc.)

FUE (også kaldet FOX) står for FOllicular Unit EXtraction (follikulær enhed udtrækning), og er den nyeste og mest raffinerede teknik inden for hårtransplantation.

FUE adskiller sig fra FUT og mini-mikrografting ved den måde, hvorpå donor hårene udtages. Hvor man ved FUT og mini-mikrografting udskærer et bælte af huden, tager man ved FUE de enkelte follikulære enheder ud – én ad gangen. På den måde får man ikke et langt vandret ar i donorområdet, men til gengæld mange bitte små prik-ar, hvilket er langt mere diskret.

Egnethed

Om man er egnet til en hårtransplantation afhænger bl.a. af ens alder, hårfarve, arten og omfanget af hårtabet samt om man har glat eller krøllet hår. Kun en læge med erfaring inden for hårtransplantation kan vejlede den enkelte patient nærmere herom.

Hvis man allerede er helt skaldet, kan en hårtransplantation ikke lade sig gøre.

Proceduren ved hårtransplantation, FUE-teknik (FOX etc.)

Ved FUE-teknikken bevarer man ligesom ved hårene ved beplantning i deres naturlige måde at vokse på – i follikulære enheder.

Ligesom ved mini-mikrografting og FUT hentes håret fra nakken eller evt. siderne. Man kan dog ved FUE også bruge kropsbehåring til transplantation. Det er dog ikke altid af dette egner sig til at sidde oppe på toppen af hovedet, da det ikke er af samme kvalitet.

Forskellen ved FUE i forhold til FUT og mini-mikrografting findes i den måde, man udtager de enkelte follikulære enheder. Ved FUE udtrækker man enhederne (af 1-4 hår) direkte ud af hovedbunden ved hjælp af nogle fine instrumenter og en operation kikkert. Herved undgår man altså de lange snit, som man både får ved FUT og Mini-mikrografting, og som i sidste ende også giver et langt ar.

Af ulemperne ved FUE kan nævnes, at der ved udtrækning af de follikulære enheder er risiko for at skære i de enkelte hårfollikler. Dette kan muligvis resultere i en nedsat vækst i de transplanterede follikler og ydermere give et mindre godt overall-resultat.

FUE giver et flottere og mere naturligt resultat end Mini-mikrografting, men i forhold til FUT er der ingen forskel, hvad angår det kosmetiske resultat.

Proceduren ved hårtransplantation

Der findes en del forskellige teknikker til brug ved hårtransplantation, hvilket man bør sætte dig ind i.
For at kunne forstå de enkelte teknikker til hårtransplantation er det nødvendigt at have en grundlæggende forståelse for, hvordan vores hår på hovedet vokser.

Hår vokser naturligt i grupper af oftest 1-4 hår. En sådan gruppe, af enten 1, 2, 3 eller 4 hår (dog oftest 2 eller 3 hår), kaldes for en “follikulær enhed” eller på engelsk “follicular unit” altså forkortet FU.

Når en klinik f.eks. reklamerer med Single Hair Replacement eller Direct Hair Implant, skal man spørge klinikken om, hvad der egentlig menes med dette. Er der virkelig tale om, at klinikken kun flytter follikulære enheder med 1 hår i, eller er det bare en betegnelse for, at de kun flytter 1 follikulær enhed med enten 1, 2, 3 eller 4 hår i?

Endvidere bør man ved FUT- og FUE-teknikken holde sig for øje, at nogle læger kun transplanterer follikulære enheder bestående af 1 hår eller måske 1 til 2 hår. Andre kombinerer størrelserne på de enkelte follikulære enheder, så der f.eks. kun bruges FU’er med 1 og 2 hår fortil ved hårgrænsen, og FU’er bestående af 3-4 hår på toppen af hovedet.

Der foregår megen polemik i lægekredse om, hvad der er mest hensigtsmæssigt. Vi opfordrer folk til selv at tale med de respektive klinikker herom.

En hårtransplantation varierer meget tidsmæssigt afhængig af teknik, karakter og omfang. Det er ikke unormalt, at en hårtransplantation tager mellem 2-8 timer. Som hovedregel kan man sige, at en operation ved brug af mini-mikrografts tager kortest tid at udføre. Herefter kommer FUT, mens FUE er den mest tidskrævende operation.

Bedøvelse

En hårtransplantation – uanset teknik – udføres oftest i lokal bedøvelse og er ambulant.

Bivirkninger

En af fordelene ved netop FUE er, at der intet langt operationsar vil være efter en sådan operation. Der vil nemlig også komme ar efter en FUE-operation, selvom patienter måske har hørt det modsatte. De vil dog være meget små som et knappenåls hul, og kan derfor heller ikke ses, hvis man har lidt hår i nakken.

Efter operationen vil man opleve en smule smerter (mindst ved FUE). Man vil føle sig øm, og der kan forekomme hævelser, rødme og blodudtrædninger (blå mærker)i løbet af de næste dage (mindst ved FUE). Dette vil forsvinde i løbet af ugen.

Risiko for komplikationer

Ved en hårtransplantation er der, ligesom ved enhver anden operation, risiko for følgevirkninger af bedøvelsen, infektion, blødninger, dårlig sårheling og dårligt kosmetisk resultat samt for blodansamlinger.

Ingen kirurgi er risikofri, men det er samtidig vigtigt at påpege, at meget alvorlige komplikationer meget sjældent indtræffer.

Heling og bedring

FUE giver den hurtigste heling. De små sår som dannes ved udtrækning af de follikulære enheder er så små, at de ikke behøver at sys sammen efter operation, hvorfor man også kan regne med at dette heler inden for en uges tid.

Hvornår arbejdet igen kan genoptages, afhænger af hvilken teknik der benyttes, og ligeledes hvor “forfængelig” man er.

Nogle patienter kan principielt allerede tage tilbage til arbejde selvsamme dag. De fleste venter dog nogle dage til de værste hævelser har lagt sig.

Som regel vil det nye hår først være fuldt udvokset ca. et år efter operationen.

Behandlingens varighed

De hår, man har fået transplanteret, vil blive siddende resten af livet. De stammer nemlig fra områder af hovedet, hvor håret aldrig falder af.

Pris- og kvalitetsgaranti


- Besparelser på op imod 70 %.
- Vi tilbyder naturligvis pris- og kvalitetsgaranti
- Undersøgelse med avanceret teknologi
- Stor kapacitet og ingen venteliste
- Omfattende assistance af vores rejsekoordinator.
- KirurgiRejser har eksisteret siden 2004.
… mere end 13.000 patienter har været af sted…

Derfor skal du vælge KirurgiRejser… Hos os er kvalitet og sikkerhed alt i højsæde!

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram