RLE
Multifokale Linser fra Carl Zeiss

Der er ingen grund til at være ked af at være over 40 år længere – nu kan du slippe helt af med det aldersbetingede syn, hvor man skal have lange arme for at kunne læse avisen. Slip af med både nær- og langsynethed samt bygningsfejl. Således kan du både læse og se langt uden besvær og uanset din alder.

KirurgiRejser tilbyder operation med Carl Zeiss-linser som anses for at være nogle af de bedste linser i verden. Carl Zeiss er verdens førende producent inden for linser, og har for nylig lanceret en helt ny type multifokal linse, som KirurgiRejser tilbyder til halv pris.

Den linsetype der har været brugt hidtil er en monofokal linse, som kun har ét fokuspunkt – dette betyder at patienten kan slippe af med afstands-brillerne, men at patienten stadig vil skulle bruge læsebriller. Med multifokale linser kommer man dette problem til livs. Patienten vil både være i stand til at kunne læse og se langt, uden brug af hjælpemidler. Dette skyldes at der med multifokale (bifokale) linser er to fokuspunkter på linserne.

Dette er revolutionerende inden for linseoperationer og i hverdagen gør det at patienten i bil er i stand til både at kunne læse vejskilte, men også kunne aflæse speedometeret, patienten i indkøbscenteret i stand til at kunne skiftevis læse indkøbslisten og priserne og den studerende i stand til at kunne se op på tavlen, for dernæst at kunne læse sine noter på computeren.

NB: Da multifokale (bifokale) linser er med to fokuspunkter, som gør at patienten både kan læse og se langt, kan der for nogle få patienter opleves at der er et “mellemstykke” hvor synet kan opleves en smule uskarpt. I langt de fleste tilfælde tilvænnes kroppen og hjernen, og med tiden vil patienten derfor ikke længere bemærke dette.

Trifokale linser

Helt nyt er trifokale linser fra Carl Zeiss hvor der er tre fokuspunkter. Carl Zeiss er den eneste anerkendte producent i verden som tilbyder dette. Trifokale linser kommer problemet med “mellemstykket” til livs. Grundet de tre fokuspunkter er patienten nu i stand til at fokusere skarpt på alle afstande

Femtosekund laser (Nyhed)

For at opnå en endnu højere præcision og perfektion under det operative indgreb, benytter KirurgiRejser Femtosekundlaseren LenSx® der erstatter op til flere væsentlige og hidtil af kirurgen manuelt udførte deltrin af linseoperationen.

Denne laser muliggør en smertefri og yderst præcis deling af øjets hornhindelag. Den har yderligere to fordele i forhold til den manuelle teknik: linseudskiftningen bliver for det første mere præcis, da den multifokale linse positioneres mere nøjagtigt, og for det andet bliver lasersnittet mere præcist end det håndholdte snit.

Alcon Panoptix Toric Multifokale Torisk linse – til bygningsfejl

Bygningsfejl er uregelmæssigheder i hornhindes krumning eller linsen i øjet. Disse ujævnheder giver et sløret syn uanset om man er nær- eller langsynet, og påvirker fokus på alle afstande. være er på kort eller lang afstand. Den toriske linse korrigerer din bygningsfejl i hornhinden, og giver dig et godt syn. Bygningsfejl der er relateret til linsen fjernes kirurgisk under grå stær operationen, hvor den naturlige linse fjernes og erstattes med den kunstige linse.

Den toriske linse giver dig et godt syn, korrigerer din bygningsfejl i hornhinden og har et fokuspunkt. Er du generet af nær- eller langsynethed kan du overveje den multifokale linse, hvis du gerne vil undgå læsebriller.

Hvilke risici er der?

Selv om RLE- og grå stær operationer er en af verdens mest almindelige operationer, så er komplikationer yderst sjældne. De kendte komplikationer som kan forekomme er ca. 1% kan få en hævelse i den gule plet, den del af øjet som man læser med, som et resultat af operationen. Det kan føre til et værre syn. I de fleste tilfælde går det over af sig selv, men det kan også behandles. For at minimere risikoen giver vi altid dråber efter operationen. I enkelte tilfælde kan synsforværringen blive permanent. Ca. 1% hos kraftigt nærsynede og ekstremt langsynede får nethindeløsning, som kræver akut operation, ofte med et godt resultat, men det kan påvirke synet. Ca. 0,02% får bakterier i øjet. Det kan behandles, men synet kan være alvorligt skadet. Det er dog meget sjældent. For at minimere risikoen for en alvorlig infektion, giver vi altid to slags antibiotika ved operationens afslutning

NB: I meget sjældne tilfælde kan patienten efter en RLE-operation opleve at resultatet ikke er optimalt. Dette kan korrigeres vha. synshjælpemidler el. ved en simpel LASIK efterkorrektion, som dog ikke er dækket af garantien.

På trods af, at RLE er blevet vurderet som værende én af de behandlinger, som har færrest risci, er det dog stadig vigtigt at understrege, at der ved enhver operation altid er risici.

Da det er umuligt at formulere enhver komplikation, der kan opstå som resultat af indgrebet, er listen over komplikationer nævnt her, ikke nødvendigvis fuldstændig. Det anbefales at du konsulterer din øjenlæge såfremt du er usikker omkring behandlingens risici, bivirkninger og/el. komplikationer.

Medicinering

Maxidex (4 stk. flasker)
Første dag: 1 dråbe hver time el. hver anden time indtil du sover (afhængig af operationstidspunkt på dagen).

Efterfølgende:
De to første flasker: 1 dråbe, 5 gange om dagen (indtil flaskerne er tomme).
De to sidste flasker: 1 dråbe, 4 gange om dagen (indtil flaskerne er tomme).

Vigamox (2 stk.):
Første dag: 1 dråbe hver time el. hver anden time indtil du sover (afhængig af operationstidspunkt på dagen).

Efterfølgende:
Den første flaske: 1 dråbe, 5 gange om dagen (indtil flasken er tom).
Den anden flaske: 1 dråbe, 4 gange om dagen (indtil flasken er tom).

NB: Der skal gå min. 5 minutter imellem tilføring af de forskellige øjendråber.

Kontakt Os

International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram