Brachyterapi: Implantering af radioaktive stave (Seed Knife)

“Seed-knife” er en brachyterapi med implantering af radioaktive stave. Den oftest brugte jod-stav har en halveringstid på 59 dage og frigiver kortvarige gammastråler. Stavene implanteres i kræftramte områder og bestråler de ramte celler og vil med tiden ødelægge kræftcellerne.
Ifølge ultralydsbilleder, CT eller MRI som er forstørret ved hjælp af computere, laves der en tredimentionel model for at målrette og fastslå dosis. Derefter beregnes placeringen og antallet af stave.

Implantationen af stavene foregår ofte perkutant mens man guides ved hjælp af ultralyd eller CT og observation i situationen.

Fordele

• ”Seed” behandling er en lokal strålings behandling, hvorfor det ikke skader hele kroppen
• Stavene kan hverken absorberes af kroppen eller udstødes. Derfor er det ikke skadeligt for andre mennesker eller omgivelser.
• Der er ingen større bivirkninger som man ser det i traditionel kemo- eller radioterapi
• Implantationen af stave kan foregår perkutant og er derfor en minimal invasiv behandling

Indikation

• Som primær eller supplerende behandling, kan implantation af stave anvendes ved prostatakræft, sarkomer, hjernetumorer (gliomer), brystkræft, kræft i bugspytkirtlen, leverkræft, tungekræft, mundkræft, spiserørskræft, strubekræft, livmoderhalskræft, kræft i æggestokkene, kræft i skjoldbruskkirtlen og metastaseret kræft i lymfer.
• Teknikken bruges til udryddelse af ikke-opererbare tumorer eller rester af tumorer under eller efter operation, men også for at forebygge tilbagefald.
• Der er synergieffekt ved en kombination af implantation af stavene og kryokirurgi

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram