Værd at vide inden afrejse

Inden man sætter sig på et fly på vej mod Kina, er der en række formaliteter der skal være i orden. Nedenfor har vi samlet de vigtigste ting som skal være på plads.

Patientjournal og scanninger

Da KirurgiRejser ikke har indflydelse på behandlingsforløbet i Kina, er det særdeles vigtigt at patienten husker at klargøre og medbringe alt hvad der har relevans i forbindelse med sit sygdomsforløb (bl.a. patientjournal, scanninger, lægeudtalelser, rapporter mv.). Dette skal muligvis benyttes under opholdet i Kina. NB: Ovenstående skal stadig medbringes på rejsen, selvom en kopi tidligere er indsendt til KirurgiRejser.

Bemærk

Såfremt de fremsendte data (patientjournal, scanninger mv.) til KirurgiRejser ønskes retur efter behandling af sagen, skal en frankeret svarkuvert vedlægges i forsendelsen. I modsat fald, vil dataen destrueres efterfølgende.

Flybilletter

KirurgiRejser hjælper gerne med booking af flybilletter, men disse kan også bestilles på egen hånd. Såfremt KirurgiRejser skal booke flybilletter for de rejsende, skal der benyttes et betalingskort. Så vidt muligt vil der forsøges at booke direkte flyvninger, eller flyvninger med maksimum én mellemlanding.
Der findes nogle forskellige billettyper, som man skal være opmærksom på inden man bestiller en flybillet. Da opholdets længde i Kina er ukendt før afrejse, kan man bestille billetten på flere forskellige måder:

  • Tur/retur, fastlåst: Ved en fastlåst tur/retur-billet forstås at billetten har faste af- og hjemrejsedatoer, som ikke kan ændres. Denne billettype er ofte den billigste.
  • Tur/retur, fleksibel: Ved en fleksibel billet, kan patienten løbende ændre hjemrejsedatoen (mod et gebyr på ca. kr. 1.000,- afhængig af flyselskab). Ulempen ved denne billettype er prisen, som ofte er væsentligt højere end for en fastlåst billet. Derfor kan det tit betale sig at bestille en fastlåst billet, og eventuelt bestille en helt ny one-way-ticket senere, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Som standard skal alle billetter bestilles med en hjemrejsedato som ligger fire – fem uger efter afrejsedatoen.

Sygetransport

Det er en god idé at tjekke med flyselskabet man skal flyve med, om der er specielle regler for sygetransport. Eksempelvis kan man læse mere om dette hos SAS her.

Visum Inden man rejser til Kina skal man have udstedt et visum. Priserne kan ses på et link nedenfor, og ønsker man at kunne få visum samme dag, er prisen en smule højere. Ved sidstnævnte mulighed skal passet indleveres inden kl. 10:30.

Chinese Visa Application Service Centre, Denmark Classensgade 34 2100 København Ø

Chinese Visa Application Service Centre, Denmark – Klik her for information omkring visum, og for at ansøge online. – Klik her for at se priser for udstedelse af visum. – Klik her for at besøge Danmarks generalkonsulat  i Beijing – The Royal Danish Embassy, China.

KirurgiRejser kan ligeledes være behjælpelige med at få udstedt visum til patienten og dennes medrejsende. Prisen herfor er kr. 500,- for patienten og kr. 100,- for hver af patientens medrejsende. Priserne skal tillægges prisen for visummet, og dækker bl.a. kurertransport (DHL). Der vil blive sendt ansøgningsskema til de rejsende som skal udfyldes, underskrives og returneres i en anbefalet kuvert, sammen med de rejsendes pas og et stk. farve-pasfoto pr. rejsende.

Rejseforsikring

Det er en god idé at bestille rejseforsikring hjemmefra inden afrejse. Dette kan eventuelt arrangeres af eget forsikringsselskab, eller også kan Europæiske Rejseforsikring hjælpe.  NB: Europæiske Rejseforsikring dækker patientens rejse på normal vis, dog ikke selve behandlingsforløbet. Husk altid at læse rejseforsikringsbetingelserne igennem.

Under opholdet på hospitalet

Under opholdet på hospitalet står man selv for mad, hvis ikke man ønsker at købe den mad hospitalet tilbyder. Der er flere gode og meget billige supermarkeder i nærheden af hospitalet, hvor der er god mulighed for inkøb af dagligvarer mv. Service, håndklæder, vaskeklude, vaskepulver til vaskemaskine, sæbe og shampoo kan eventuelt medbringes, dog anbefales det at købe disse ting i Kina efter ankomst.

Såfremt KirurgiRejsers guide ikke er på hospitalet, kan man altid få hjælp af sygeplejersker fra afdelingen til at gå i banken og få hævet penge.
Betaling og valuta Husk at medbringe penge kontant eller kreditkort med til betaling til hospitalet i Kina. Det anbefales at medbringe USD da disse kan veksles i alle banker uden problemer. Undgå altid at veksle penge på gaden, da der er stor risiko for at blive snydt – der er mange falske penge i omløb, disse undgår du, hvis du kun veksler penge i banken. Husk at medbringe pas. Det anbefales at have et internationalt kreditkort med (VISA, Mastercard e.l.), vær dog opmærksom på eventuelle begrænsninger der kan forekomme på denne type kort – forhør dig eventuelt hos din bank. Desuden skal man være opmærksom på, at man muligvis skal gennemgå undersøgelser på andre hospitaler, som skal kunne betales kontant. Nærmere information om dette vil blive givet af hospitalet i Kina, såfremt dette bliver aktuelt. Det anbefales dog allerede i lufthavnen, at hæve kontanter (kinesiske RMB) da hospitalet ikke umiddelbart ligger i nærheden af en bank. Der er god mulighed for dette når man venter på sin bagage i bagagehallen.

Generel information om Kina

På denne side har vi samlet en række nyttige informationer, i forbindelse med dit ophold i Kina.

Tidsforskel Der er en tidsforskel mellem Danmark og Kina på seks timer i sommerhalvåret, og syv timer i vinterhalvåret. Dvs. er klokken 12 i Danmark, er klokken 18 el. 19 i Kina.

Kina – kort Klik her for oversigts Kort over Kina .

Vejret i Kina Klik her for information omkring vejret i Kina.

Sprogbarrierer

Generelt er kineserne ikke særligt dygtige til at mestre det engelske sprog. Det er desværre reglen snarere end undtagelsen, at en ekspedient el. taxachauffør forstår engelsk på et nogenlunde niveau. Dette kan virke en smule irriterende, men som regel går det med nogle armbevægelser e.l. På vores hospitaler i Kina, vil der altid være personale tilstede som kan tale Engelsk.

Taxikørsel

Den nemmeste, men også dyreste metode at komme rundt i Beijing på, er vha. taxa. En taxa i Beijing koster typisk omregnet omkring kr. 7,- i startgebyr (inkl. de første tre km.), og mellem kr. 0,75 – 1,50,- pr. efterfølgende kilometer – billigt i forhold til danske taxametre. Årsagen til den forskellige kilometerpris, er at taxaerne i Beijing er opdelt efter et klassesystem. De mest støjende og urene taxaer er billigst, og omvendt.

Metro

Kina har et udmærket metrosystem hvor man meget billigt kan blive transporteret rundt i byen. Det koster ml. kr. 2 – 3,- at køre hele byen igennem.

Bus

Busserne i Kina er ofte meget proppet og vi anbefaler derfor, at man passer godt på sig selv og sine ting hvis man vælger denne transportform.

Cykel

Der er gode muligheder for at leje en cykel i Kina. Hvis denne transportform vælges, anbefaler vi dog at man er meget påpasselig, da trafikken i Beijing ikke kan sammenlignes med trafikken i København el. Danmark generelt.

Telefoni

Man kan sagtens medbringe sin mobiltelefon til Kina, dog skal man være opmærksom på de høje takster for opkald til el. fra Danmark. Derfor anbefales det at kommunikere via computeren (evt. via Skype eller MSN), da dette kan gøres gratis.

Tryghed i byen

Beijing regnes for at være en sikker by at bevæge sig rundt i. Dog skal man, som i enhver anden storby, være opmærksom på lommetyve som kan liste sig ind på én – især på markeder el. på andre steder hvor folk står tæt. Vær derfor ekstra opmærksom hvis befinder dig blandt en masse mennesker.

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram