Endoskopi (Kikkertundersøgelse)

Et endoskop er en tynd, oftest bøjelig kikkert-slange, der bruges til indvendige undersøgelser af kroppen. Endoskopet kan føres ind gennem kroppens naturlige åbninger. Her kan du læse mere om kikkertundersøgelser generelt.

I endoskopet er der indbygget kanaler til lys, kikkert, sug og en stålwire med en lille tang i enden til at tage vævsprøver samt fjerne små knuder.
Det lægen ser i kikkerten, kan som regel vises på en tv-skærm, og lægen er også i stand til at tage fotografier ved hjælp af et endoskop.

Gennem et endoskop kan lægen:

  • Tage vævsprøver af synlige forandringer
  • Fjerne små svulster helt ved at brænde eller laser behandle området
  • Standse mindre blødning
  • Fjerne fremmedlegemer, f.eks. galdesten
  • Placere dræn eller stent i en galdegang

Før undersøgelse med endoskop

Før kikkertundersøgelse af maven skal maven skal være helt tømt, så det er nødvendigt at have fastet i en dag før undersøgelsen.
Før undersøgelse af tarmen man er også fastende, og man skal desuden have udrenset tarmen over nogle dage ved hjælp af afføringsmiddel.
For bedre at kunne slappe af får man normalt beroligende medicin før undersøgelsen.

Undersøgelse med endoskop

En kikkertundersøgelse kan tage fra få minutter til op til en times tid, alt efter hvilken type kikkertundersøgelse, man skal have foretaget.
Kikkerten er ikke tykkere end en finger. Nogle meget tynde skoper er kun omkring en halv cm tykke, og kan derfor føres ind gennem næsen.
Det kan være let ubehageligt at få ført kikkerten ind, men normalt giver det ikke smerter. For at lette indføringen, får man ofte sprayet slimhinden med lokalbedøvelse eller spidsen af kikkerten bliver smurt med lokalbedøvelse.

Kikkertundersøgelser foregår normalt ambulant, og det er derfor ikke nødvendigt at være indlagt.
Hvis man har fået beroligende medicin, bør man efter undersøgelsen ikke køre bil eller arbejde ved maskiner.

Kontakt Os

KontaktFormular
International Health Care ApS
CVR: 28327218
Nannasgade 28
2200 København N
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram