Hvordan Kommer Jeg igang?

Forundersøgelser ifm. fertilitetsbehandling

Første skridt mod en behandling, er at udfylde og returnere et patientinformation skema, som du kan downloade her.

Hvis du tidligere har gennemgået fertilitetsbehandlinger og / eller undersøgelser, er det vigtigt at dele disse resultater med os, så vi kan tage disse med i betragtningen og tilbyde dig den bedste behandlingsmulighed med størst chance for succes. Samtidig minimeres den tid der er nødvendig i Georgien.

Herefter skal der foretages nogle forundersøgelser ifm. behandlingen. Disse kan enten foretages hjemmefra inden afrejse (hos egen læge el. på en fertilitetsklinik), eller på klinikken i Georgien.

Vi anbefaler sidstnævnte mulighed, da det er både billigere, og hurtigere. Hele behandlingsforløbet (alle forundersøgelser, medicin, behandling mv.) foretages over ét besøg på 2 – 3 uger for kvindens vedkommende – manden kan tage hjem efter blot et par dage. Afrejse mod  Georgien sker som regel på andendagen af kvindens menstruation.

Foretages forundersøgelserne derimod hjemmefra inden afrejse, kan man nøjes med 4 – 5 dages ophold i Georgien, og de de fleste forundersøgelser kan med fordel foretages hos din praktiserende læge eller gynækolog.

Det kan variere hvilke slags forundersøgelser der skal foretages. Hvis kvinden tager p-piller skal hun stoppe med dette hurtigst muligt. Første gang kvinden får menstruation skal intet foretages, men ved næste menstruation skal nedenstående hormonundersøgelse og ultralydsscanning foretages på dag 2 el. 3 i menstruationen. Det er vigtigt at kvinden ikke tager p-piller under hele forløbet.
Patienter som benytter kvindens egne æg og mandens eget sæd

Undersøgelser af kvinden

- Blodprøver
- FSH, LH, østradiol på dag 2-3 i menstruationscyklus
- AMH (Anti-Müllersk Hormon, en god markør for æg-reserven). Kan tages uanset hvor du er i cyklus.
- TSH. Hvis TSH er over 2,5 bør der desuden tages TPO-Ab.
- Prolaktin (”mælkehormon”)
- Antistoffer imod røde hunde (rubella) og imod parvovirus
- D-vitamin
- Test for HIV og leverbetændelse type B og C.

Undersøgelser af manden

- Sædprøve, herunder parametre som volumen, antal, motilitet, morfologi, pH og runde celler (dette skal gøres, før du begynder behandlingen)
- Undersøgelse for smitsomme sygdomme, herunder anti-HIV, anti-HCV, VDRL og HbsAg
Patienter som IKKE benytter kvindens egne æg, men mandens eget sæd

Undersøgelser af kvinden

- Bækken ultralydsskanning til vurdering af æggestokke og livmoder
- Ved regelmæssig menstruation: en baseline-undersøgelse på 2. el. 3. dag under menstruationen
- Ved uregelmæssig menstruation: en baseline-undersøgelse på en vilkårlig dag
- Undersøgelse for smitsomme sygdomme, herunder anti-HIV, anti-HCV, VDRL og HbsAg, røde hunde IgG og CMV IgG

Undersøgelser af manden

- Sædprøve, herunder parametre som volumen, antal, motilitet, morfologi, pH og runde celler (dette skal gøres, før du begynder behandlingen)
- Undersøgelse for smitsomme sygdomme, herunder anti-HIV, anti-HCV, VDRL og HbsAg

HSG (hysterosalpingografi)

Røntgenundersøgelse son viser om der er passage igennem æggelederne og om livmoderhulen ser normal ud. Vi foretrækker HSG frem for HSU (ultralydskanning med væske), da HSG giver den sikreste bedømmelse af livmoder og æggeledere. HSG bør foretages hos alle kvinder før fertilitetsbehandling, med mindre det på forhånd vides, at behandlingen skal være IVF eller ICSI.

HSU (ultralydscanning/vandscanning)

Ved en vandscanning sprøjtes der nogle få ml. vand op i livmoderen, og vha. ultralydsscanning kan man undersøge, om det er gennemstrømning i æggelederne. En vandscanning tager ca. 10 minutter. Undersøgelsen er som regel smertefri, men nogle vil føle den ubehagelig eller smertefuld. Det kan være en god ide at tage smertestillende tabletter før undersøgelsen.

Bemærk: Selvom kvinden tidligere har fået børn, anbefales det altid at få foretaget en ultralydsscanning inden afrejse.

Hysteroskopi

En hyteroskopi er en kikkertundersøgelse under lokalbedøvelse, hvor man kan se indersiden af livmoderen

Laparoskopi

En laparoskopi er en kikkertundersøgelse, som foretages på sygehuset i fuld narkose. Ved undersøgelsen får man et overblik over kvindens indre kønsorganer, og det er muligt at undersøge de øvrige organer i bughulen.

Hormonundersøgelse

Ved uregelmæssig eller manglende menstruationer må man mistænke problemer med ægløsningen, og det vil være nok til at henvise videre direkte til specialist.

Der kan også tages blodprøve for at måle hormonet progesteron. Prøven tages en uge før forventet menstruation. En værdi over 25 viser, at kvinden har haft ægløsning. En lavere værdi kan tyde på problemer med ægløsningen. Mængde af de overordnede hormoner FSH og LH kan måles på den 2.-5. cyklusdag. Er hormonet FSH meget højt, kan det tyde på, at der ikke er ret mange æg tilbage i æggestokkene. Ved en sygdom som PCOS vil forholdet mellem LH og FSH ofte være forhøjet. Ved problemer med øget behåring kan de mandlige hormoner måles.

Kontakt Os

International Health Care ApS
CVR: 28327218
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Email: info@KirurgiRejser.dk
Telefon: +45 35 38 77 77
Vi er Danmarks ældste rejsebureau som tilbyder kirurgi i udlandet. Vi har eksisteret siden ultimo 2004 og har med stor succes sendt tusindvis af nordiske patienter til udenlandske hospitaler.
Book en tid allerede nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram